tisdag 2 september 2008

Miraculous Miraculin

Det är fullbordat!
Miraculinets verkningar testades till bristningsgränsen. I går på Matlabbet samlades vi, ett glatt och förväntansfullt gäng, som utvalts att utgöra testpatrull för detta mirakelpulver. Efter en kort introduktion kunde vi inte vänta längre utan kastade oss över det rosa ängladammet, som för ett par timmar skulle förvandla surt till sött och bjuda på underliga upplevelser.

Första citronklyftan var fortfarande ganska sur. Jag spädde på med mer miraculin. Nu hände det grejer. Vinet blev till saft (fast en ganska trist sådan), limeklyftan och rabarberslantarna blev direkt som söta små efterrätter i sig, och den turkiska yoghurten gifte sig utmärkt med en tomatsalsa som nu mer liknade fruktsallad. Efter en klunk vinäger, var det heller inga problem att ta en stor sked dijonsenap, luta sig tillbaka och njuta...

Gommen, tänderna och halsen började förvisso krypa och dra ihop sig, och väl hemma visade magen att kvällens kost kanske inte riktigt varit vad den helst hade önskat sig. Det är tur det finns produkter från Apoteket för sådant...

Kort sagt var det en lustig upplevelse som kan rekommenderas, och inte minst en trevlig afton i nya vänners lag. Tack till Matälskaren och Ung farbror för att jag fick vara med!

2 kommentarer:

Tjockalocka sa...

Det låter väldigt spännande! Hade ingen aning om att ett sådant pulver existerade! Inga biverkningar?

Pär sa...

Inga andra biverkningar än att magen inte riktigt var van vid denna ensidigt sura kost...

Pulvret har inga svenska återförsäljare, men finns att beställa över det välbekanta internet. Både i pulver och tablettform.