På tal om att göra Sverige till det nya matlandet, skulle väl det här kunna vara ett lämpligt steg i den riktningen? Fast det är klart - man har ju ändå en ryggradsreaktion när ledaren för vinprovningen på en gård i Italien reagerade oförstående när en bilförare tackade nej till vin, och direkt replikerade med att "Det är ingen fara - polisen sover nu." Man är ju inte heller helt van vid att en vanlig bensinmack i den del av butiken som inte säljer salami, är inredd till en fullt utrustad bar... (exemplet igen från Italien)
Men - så långt behöver det ju inte gå. Lite servering och försäljning på lokalbryggerier, mikrobrännerier och ambitiösa vingårdar vore kul. Och nog skulle man stanna till, göra sig små omvägar och avstickare på sina resor genom landet. Man skulle upptäcka nya ställen, spendera pengar, bidra till glesbygdsutveckling, och alla skulle bli glada. I grytan. Tror jag.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar