måndag 5 oktober 2009

Jubileumsdagar

Som ni såg firades kanelbullens dag med bullar och bak hemma hos oss i går. Möttes också av en annons i tidningen som nu förkunnar fetaostens dag den 14 oktober. En hyllning till att det var det datumet (nu har jag glömt vilket år) som EU-kommissionen slog fast att namnet endast kan användas för äkta grekisk fetaost. Hurra! Men hur ska det firas? Förslag från er?

Och är det här en trend? Kommer vi att få se fler maträtter och ingredienser med egna dagar? Det finns ju redan ett antal exempel på detta, men hur långt kan det gå...? Vilken ingrediens eller maträtt vill du se särskilt firad?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är självklart att fetaosten ska föräras en egen dag. Och det är inte en dag för tidigt om du frågar mig! Fetaosten - detta, i vissa kretsar, så underskattade mathantverk.

Lite tråkigt i sammanhanget är emellertid att den legendariska kvartersbutiken "Grekiska Livs" på Bergsgatan i Malmö nyligen slagit igen sina portar. Paret Vaja och Sarantis Ioannides som under så många år förgyllt livet för undertecknad (och åtskillga andra malmöiter) kommer att saknas mycket. Grekiska Livs var utan tvekan Möllevångens kronjuvel.

/C

Pär sa...

C: Trots brist på egna erfarenheter av "Grekiska Livs", faller jag av sympati in i din sorgesång. Fina små kvartersbutiker och specialaffärer hör helt klart till vardagens juveler, och varje igenklappning är en stor förlust.