Så - hur gick det?
En inledande promenad längs Strandvägen i ljuvlig sensommarkväll. Ett glas bubbel mötte oss på uteserveringen innan det blev dags att sätta oss till bords i Oscarsrummet på Ulla Winbladhs övervåning. Grön sparris med hollandaisesås, ångkokt hälleflundra med räkor, ägg och riven pepparrot, och slutligen en rabarberkompott med färskostpannacotta. Genomgående vitt vin.
Stabilt och gott, alltihop. Lite väl tilltagen blötläggning av sparrisen, och å andra sidan snålt med skirat smör till fisken som också saknade viss sälta. Och även om fransosen vid bordet hostade och fräste när han högg in på den rivna pepparroten, så tyckte jag nog att den var lite väl torr och tam. Men annars god konsistens på både sparris och fisk, och efterrätten var trevlig. Tyvärr var allt redan förbeställt, och jag hade svårt att finna utrymme för min planerade punsch. En annan gång...
Nu är det fredag. I afton råbiff!!
fredag 11 september 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar